Utama > Al Beloot, Puisi & Lagu > RASOPARISO

RASOPARISO

Salam dari laci pertama…

1

Perghhh lama tak mengarut kat sini. Asyik copy paste dr blog orang je kekadang tak puas. Yelah nak tulis sendiri kekadang tak confident. Ilmu kurang. Protokol penulisan pun bukannya aku tau. Pakai belasah je. Tapi gatal gak nak menulis….ceh ! Tapi bila tengok visitors datang dari serata dunia melawat blog aku ni, semangat jugak aku. Terima kasih la kerana sudi menjengah apa jerangkung yang ada dalam almari hamba ini…. Kepada yang sudi memberi komentar, thank you diucapkan. Kepada pelawat yang baru, welcome to my closet… Sudi-sudi memberi komen untuk ku terus berkarya dan berblog. Huargghaaahahaha…..

2

Masih di perantauan. Belum sempat nak pulang ke tanah tumpah darahku. Rindu pada ayahanda dan keluarga kian menebal. Tapi kenangkan final exam seminggu lagi, terpaksa ku pendamkan rindu ini (jiwang mcm kata Spiruliza). Study pun otak payah nak terima. Terpaksa memaksa, entahlah mcm tak confident plak this time. Baca hujung depan lupa, baca depan hujung plak lupa, baca tengah, semua terbang, hilang dan hanyut. Lelap la tu. Sape-sape ada petua study smart meh beritau aku….

3

Rasopariso ( Budi Baik ) – XPDC

Rasopariso – XPDC


Komuniti sepaku.net

 

Rambut samalah hitam bila dipandang
hati belumlah tentu sama warnanya
di dalam tiada gambaran di dalam penuh dugaan

walau apa telahan ada batasnya
biarlah berpada kita amalkan
hati perlulah dijaga
rukunnya sepanjang masa

perlulah bergandingan sepanjang zaman
apa yang akan datang tetap bertahan
biarpun susah bertamu
akulah rakan taulanmu

tak perlu mendabik dadamu yg sempit
tunduk bak padi semakin berisi
merendah tiada rugi
dunia pun senang hati

larilah ke depan mengejar impian
hitam yg semalam jadikan sempadan

kita kan org harapan
tak lekang hulurkan salam
perlulah bergandingan sepanjang zaman
apa yang akan datang tetap bertahan
biarpun susah bertamu
akulah rakan taulanmu
rasopariso dlm hati
rasopariso tiada henti

 

Si Beloot : Terima Kasih Atas RASOPARISO Kalian Semua Wahai Manusia…..

  1. MEMBER
    Disember 2, 2009 at 11:35 pm

    Salam,Kesian tak dapat balik kampung,takut banjir ke …
    Belum terlambat nak ucap selamat hari raya aidil adha . Lambat ucap pasal tak balik kampung .
    Petua tak ngantuk baca buku kurangkan makan agar perut kurang bekerja .maka kempeslah ia…
    Good luck final exam ni .Kalau ada soalan spot jangan lupa agih-agihkan .Amal jariah tu…Senang masa depan.

  2. marina sadiro
    April 4, 2010 at 11:35 am

    salam buat rakanku Beloot..
    Terima kasih & syabas atas usaha anda ini..teruskan & pbanyakkan lg wadah ilmu spt ini.Saya pun suka mbacanya..terasa keinsafan menyelubungi diri ini.Semoga kita saling ingat mengingati,pesan memesani..kerna manusia kn mmg mudah lupa..

  1. No trackbacks yet.

Tinggalkan Jawapan

Masukkan butiran anda dibawah atau klik ikon untuk log masuk akaun:

WordPress.com Logo

Anda sedang menulis komen melalui akaun WordPress.com anda. Log Out / Tukar )

Twitter picture

Anda sedang menulis komen melalui akaun Twitter anda. Log Out / Tukar )

Facebook photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Facebook anda. Log Out / Tukar )

Google+ photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Google+ anda. Log Out / Tukar )

Connecting to %s

%d bloggers like this: